Acıbadem Petek temizliği

Comments · 195 Views

acıbadem petek temizliği işlerinde garantili ve müsait fiyat politikası ile işlerini başarıya ulaşmış bir biçimde sonlandırmaktadır. Uzman kişilerle tesisat temizliğinin yapılmasına itina göstermenizi tavsiye ederiz.

Acıbadem Petek temizliği

Vanaların yakından uzağa doğru sarahat konumu ayarlanmalıdır. En yakındaki vana çok kısık, en uzaktaki vana oldukca aleni olmalı. Her eve ve tesisata göre bu ayarlamalar değişebilir.

Kombi kat kaloriferi sistemlerinde bu gibi sorunların genellikle tesisatında hava olmasından ötürü peteklerin ısınmadığı tespiti olmuştur.

Öncelikle peteklerin gidiş vanasının (üst kısmındaki vana) ve dönüş vanasının (alt kısmındaki vana) aleni olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu ihtimal fazlaca azca olsada genede ihtimal olduğundan test edilmesinde yarar vardır. Bazı tesisatçı firmalar maliyeti düşürmek için dönüş vanasının (alt kısmındaki vana) volanlı (çevirmeli) kısaca düzgüsel vana takmayıp, allienlı vana takmaktadırlar ve allienlı vanayı kapalı yada kısık bırakılmasından dolayı oldukca enderde olsa petek ısınmama şikayeti olmaktadır. Bu vana peteğin alt kısımın bir T parçası gibi görünür. Kullanıcıların bunun vana bulunduğunu bilmediklerinden, bilseler dahi bu vana allien anahtar ile açıldığından aleni mı, kapalı mı olduğunu bilmemektedirler.

Peteklerin vanalarının arızalanmasından dolayı petekler yeteri kadar ısıtmaya hatırlar veya hiç ısıtmaz. Petek vanasının arasında conta vananın gövdesine yapıştığı, sıkıştığı v.B. Benzer biçimde vana arızalarında petek ısınmaması laf mevzusu olabilir. Buda çok nadir rastlanan problemdir.

Peteklerin üst kısmında hava alma için yapılma pürjör vardır. Bu pürjörün yapısına nazaran tornavida, pense, kargaburun benzer biçimde aletlerle açılıp, hava bitinceye kadar su gelinceye kadar petekteki hava alınır. Pürjör açılırken saatin ters yönünde açılmalı ve saat yönünde kapanmalıdır. Hava alma işlemi yapılırken peteklerin vanalarının aleni konumda olması gereklidir. Petek vanaları saat yönünde kapanır, saatin ters yönünde açılır. Hava alma işlemi yapılırken tesisattaki su basıncı düşücektir. Kat kaloriferi, kombi tesisatındaki su basıncının 0,7 bar ile 1,5 bar arasında olmasına dikkat ediniz.

Peteklere gelen tesisat borusunun ve ek yerlerinde tıkanıklık olabilir.

Boru Tesisatı yapılırken bilhassa PPRC (Polipropilen Random Kopolimer) boru halk diliyle plastik boru ek kaynak yerlerinde müsait olmayan biçimde kaynak yapıldığında, kaynak esnasında borunun erimesiyle boru çapının daralması ve hatta asla su geçişi olmamasına niçin olur.

Yukarıda yazan tüm işlemler yapıldıktan sonra herhangi bir sonuç alınmadıysa tesisatınızı boru çaplarında uygunsuzluk olduğundan petekleriniz ısıtmıyor olabilir. Yetkili tesisatçı firmanızda danışmanızda fayda vardır.

Acıbadem petek temizliği

Acıbadem KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ

petek temizliği:İstanbul Anadolu yakasının tüm semtlerinde verdiğimiz hizmet alanı gün geçtikçe büyükmektedir.Kalorifer peteği temizliği 1veya2 yılda bir defalığına mahsus yapılmakta olup ısınmayan tesisatınızın ve kombinizin eskisi gibi görevini yerine getirmesini sağlar. Birçok sorunların başında peteklerin içindeki krozyon, pas v.S gözeneklerin iyice dolmuş ve tıkanmış olması tesisatınızın iyi çalışmayıp ve kombinizin eskisinden daha çok doğalgaz yakmasına ve faturanın yüksek gelmesine yol açmaktadır.

Kalorifer peteği temizliği: Radyatör temizleme işleminde önce petek temizleme makinası ile tazyikli su devir sürekli yaparak kaba pisliği atıyoruz.Kimyasal deva ile makinenin desteği ile döşem içerisindeki tortu kireç ve tıkanmaları açarak arkasından temizleme aşamasından sonra peteklerinizi eskisi şeklinde ısınmasını sağlıyoruz. Kalorifer peteği yerinde sökmeden evin içinde kirletmeden makine ile sizin yanınızda yapılarak sonlandırıyoruz. Işlem sonrası çıkan pisliği görür görmez gözlerinize inanamayacaksınız Çünkü yılların vermiş olduğu kapalı devre tesisatın içerisinde oluşmuş tortu kireç v.B metaller hem kombinizin bozulmasına hem yakıt fazla yakmasına bununla birlikte ısınamama şeklinde sorunlarla karşılaşmanız en büyük sorunlardan biridir.

Kalorifer peteği temizliğinde güvenilir Berke döşem acıbadem petek temizliği işlerinde garantili ve müsait fiyat politikası ile işlerini başarıya ulaşmış bir biçimde sonlandırmaktadır. Uzman kişilerle tesisat temizliğinin yapılmasına itina göstermenizi tavsiye ederiz. Kalorifer peteği temizliği arkasından güvence almayı unutmayın. Firmamız döşem temizliği sonrası petek temizliğine garanti vererek 2 yıl vakit ile garanti kapsamına almaktadır.Herhangi bir sorunda tarafımızdan kaynaklanan bir sıkıntı ile karşılaşırsanız derhal bizimle 0  ile irtibata geçerek sorununuzu çözmekteyiz.
Kalorifer döşem temizliği güvenilir firma ve garantili bir emek harcama yaptırmak istiyorsanız derhal bizi arayın. Berke yapı tesisat

Kombi Petek Temizliği

Petek temizliği genel anlamda ülkemizde petekler tıkandıktan sonrasında yapılacak bir temizlik olarak bilinir ve iyi mi yapıldığıyla alakalı de eve gelen tesisat ustasının muhtemelen peteğin içindeki bütün siyah suyu boşaltıp, suyun oldukça siyah bulunduğunu size söyleyip, içine pak su doldurup kapatması olarak malum bir işlemdir. Ama devletimizde bunun bu şekilde bilinmesinin nedeni ustalaşmış su tesisat şirketlerinin azlığından ve bilgisizlikten kaynaklanmaktadır.
Bu yazımızda peteklerimiz neden kirlenir, niçin temizliğe gereksinim duyarlar, iyi mi temizlenir ve bize faydaları nedir sorularına yanıt vereceğiz.

Peteklerin kirlenmesinin ilk önce belirtmek isteriz ki bizlerle veya kullanımla hiçbir alakası yoktur. Ülkemiz sularının kireçli olması sebebiyle peteklerde ve borularda devamlı olarak ısınan ve soğuyan su kirecini bırakır Bu sebeple borular içindeki kireç birikmeleri oluşmaya başlar. Bu kireç birikmeleri bilhassa köşelerde ve dirseklerde gerçekleşir. Daha doğru anlatım etmek gerekirse her yerde kireçlenme doğar, fakat ortalarda oluşan kireci suyun yavaş devir sürekli giderir. Diplerde olanları gideremez. Bu sebeple peteklerimiz günden güne dolar. Bir vakit sonrasında su süratli hareket edememeye adım atar ve kombiden ısınmış olarak gelen sıcak su borulara ulaşamadan soğur, siz evinizin olmasını istediğiniz 23 aşama için su sıcaklığı 50 aşama ayarlarsınız, ama yavaş gelen suyla beraber sıcaklık borulara vardığında 35 dereceye düşer. Sizde haliyle ısıyı arttırabilmek için kombinizin derecesini arttırmaya başlarsınız. Arttırdığınız her bir derece faturanızda kabarma olarak karşınıza çıkacaktır. Bu sebepten peteklerinizi 2 yılda bir periyodik olarak temizlettirmelisiniz.
Sizde petek temizliği sorununuzda profesyonel bir firmayla çalışmak isterseniz, bütün tesisat sorunlarınızda 7 gün 24 saat numaralı cep telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.

Comments